"Atmosfera poate parea foarte relaxata din afara, insa viata la noi e trepidanta, mai ales de cand a intrat in functiune acceleratorul", spune dr. Sorina Popescu, fizician implicat direct in reconstituirea Big Bang-ului, evenimentul care a dat nastere Universului.

Conduce una dintre echipele care se ocupa de cautarea "particulei lui Dumnezeu", grauntele subatomic de la care ar fi pornit lumea, cunoscut drept bosonul Higgs. Descoperirea lui e scopul de baza al Acceleratorului de Particule, un tunel circular de 27 de km aflat in apropiere de Geneva, ingropat la 175 m sub pamant.

"Romania participa la 3 experimente de la Acceleratorul de Particule si la 3 de la Organizatia Europeana pentru Cercetare Nucleara (CERN). Aceasta participare implica in mod oficial Institutul National de Fizica si Inginerie Nucleara de la Magurele, Universitatea Politehnica Bucuresti, Universitatea Bucuresti si Institutul de Tehnologia Materialelor de la Cluj", spune dr. Mihai Caprini, care lucreaza la unul dintre detectoarele de particule de la Geneva.

Vezi un reportaj VIDEO pe www.gandul.info!