"Peste 2,6 milioane de romani din mediul urban economisesc in mod frecvent sau ocazional, suma medie lunara economisita crescand cu 30% fata de 2011, pana la 116 euro. 49% dintre cei care economisesc sunt dispusi sa foloseasca sumele acumulate pentru finantarea imbunatatirilor locative prin sistemul de economisire-creditare", a declarat, astazi, intr-o conferinta de presa, vice-presedintele BCR Banca pentru Locuinte (BCR BpL), Carmen Schuster.

In 2010, suma medie economisita era de 85 euro in fiecare luna, iar frecventa de economisire se situa la 6%. Totodata, economisirea ocazionala (o data la 2-3 luni) avea o pondere de 13% in 2010, ajungand la 24% in acest an.

"In perioade dificile din punct de vedere economic se economiseste pentru ca e nevoie de siguranta zilei de maine, de o certitudine. Se economiseste regulat si mai mult", a afirmat Schuster, citata de Mediafax.

Sondajul IRSOP a fost efectuat in mediul urban, pe segmentul de varsta 20-65 ani, reprezentand 6,9 milioane persoane. Marja de eroare este de plus/minus 2,8%.

Potrivit studiului, aproximativ 1,1 milioane de romani sunt interesati sa devina clienti ai sistemului de economisire-creditare in urmatoarele 12 luni, iar dintre acestia proiectia realizabila este de 264.000 clienti pe partea de creditare, cu o suma medie necesara pentru proiectele de imbunatatire locativa de 14.237 euro.