Majoritatea celor ajunsi sa stea foarte prost cu banii prefera totusi sa renunte la televizor, masina de spalat sau cuptorul cu microunde decat sa-si piarda locuinta si sa ajunga pe strada.

De exemplu, un barbat din Timisoara a aflat recent ca banca ii va scoate locuinta la vanzare daca pana la sfarsitul lunii nu plateste o suma importanta. Omul are un imprumut ipotecar, iar rata ii ajunge la 640 de euro, fiind acum mult prea mare pentru veniturile lui.

Incoltita se simte si o doamna care nu se mai descurca sa-si plateasca rata pentru locuinta si care si-a scos masina la vanzare.

La ultima solutie, vanzarea lucrurilor de prin casa, s-a vazut constrinsa si o vaduva cu cinci copii si asta pentru ca datoriile au coplesit-o.

Din pacate, pentru cei mai multi situatia financiara nu se restabileste la timp si oamenii raman si fara casa pe care au incercat sa o salveze. Executorii stiu cel mai bine, doar ei pun in aplicare ordinele de evacuare silita.

Executorul judecatoresc Cristi Craciun spune ca, in cursul anului 2010, numarul executarilor silite s-a triplat fata de anul 2009.

"Acest lucru este generat in principal de pierderea unor locuri de munca ale debitorilor, de restrangerea activitatii sau chiar de inchiderea unor agenti economici. In aceasta situatie multi dintre debitori au fost nevoiti sa vanda din bunurile pe care le au pentru a-si plati datoriile", explica executorul judecatoresc. 

Incont.ro este disponibil si in varianta pentru mobil: m.incont.ro!