Doamna Catinca se grabeste sa iasa la pensie inainte de 1 iunie, desi lucreaza la privat si nu la stat. Spune ca oricum lua doar 600 de lei, asa ca mai bine sta acasa.

Calculele arata ca, daca femeia mai lucra inca 5 ani si se pensiona la termen, ar fi luat  560 de lei lunar, acum insa va fi penalizata cu 30%, asa ca postasul o sa ii aduca spre 400 de lei pe luna.

La Brasov, de unde este ea, in ultimele trei saptamani, odata cu anunturile facute de Guvern au fost depuse peste 400 de dosare de pensionare.

Si cei din Cluj, fie ei de la stat sau de la privat, s-au speriat la gandul ca dupa o viata de munca vor pierde mult din leafa, asa ca vor sa se retraga, dovada ca numarul dosarelor s-a  dublat doar in ultima luna. Iar la primaria din Vaslui opt angajati au procedat la fel.

Culmea este ca, potrivit statisticilor, in ultimii 6 ani scazuse numarul celor pensionati anticipat cu 2.265 de persoane, in timp ce pensionarii  pe caz de boala sunt in jur de 130.000.

Asa ca daca va hotarati mai tarziu si intentionati sa va depuneti dosarul dupa 1 iunie, statul o sa va ia aproape jumatate din bani.