Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a aprobat recent modificarea Codului BVB – operator de sistem, ceea ce permite introducerea la tranzactionare pe sistemul alternativ de tranzactionare ATS al Bursei de Valori Bucuresti, sectiunea internationala, a actiunilor emise de o companie dintr-un stat nemembru UE si tranzactionate pe o piata din acel stat.

Bank of America Corp., Intel Corp., Apple Inc., Visa Inc. si The Coca-Cola Company sunt primele cinci companii americane pe care le vom oferi investitorilor autohtoni spre tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti.

Actiunile celor cinci companii vor beneficia de serviciul de market maker asigurat de Tradeville, ceea ce pentru investitori inseamna lichiditate si cotatii aliniate international.

Astfel, brokerul va oferi investitorilor romani actiuni americane intr-o formula investitionala simpla, la costuri scazute. In plus, pentru a tranzactiona astfel de actiuni, un investitor nu trebuie sa isi mai deschida alt cont, este suficient contul pentru tranzactiile spot la BVB, deschis la orice intermediar autorizat.

Tradeville a demarat in 2011 o noua linie de business, aceea de market maker, oferind pana acum investitorilor, prin sistemul alternativ de tranzactionare al Bursei de Valori Bucuresti, noua companii europene: Adidas, Deutsche Telekom, E.On, Christian Dior, Danone, Heineken, L’Oreal, Bayer si SAP.

Tradeville, lider de piata in online trading, a fost prima companie din Romania care a dezvoltat o platforma de tranzactionare online.