"Adevarul este ca ne indreptam spre o noua recesiune si unul dintre putinele gloante ramase Rezervei Federale este tiparirea de bani", spune Roubini.

El spune ca sansele pentru o dubla recesiune sunt de 50%. In plus, chiar daca seful Fed, Ben Bernake, va anunta sau nu, americanii vor incepe sa pompeze bani.

Putin compara SUA cu un parazit, dar Rusia tot cumpara obligatiuni americane. In 5 ani, Moscova si-a marit detinerile de astfel de bonduri cu 1600%

In timp ce datele privind piata imobiliara sugereaza ca SUA este pe marginea unei duble recesiuni, state precum Irlanda, Portugalia, Italia sau Spania sunt deja in recesiune sau nici macar nu au iesit din ea. Mai mult, Franta si Germania oscileaza, iar economia Marii Britanii stagneaza de trei trimestre.

Rata de crestere a PIB-ului SUA, revizuita in scadere

Vineri, rata de crestere a Produsului Intern Brut (PIB) al Statelor Unite ale Americii, pe trimestrul al doilea, a fost revizuita oficial in scadere, la 1%, la putin timp inainte de discursul presedintelui Federal Reserve, scrie AFP. Acesta va vorbi despre perspectivele economiei americane pe termen scurt si lung.

Revizuirea ratei de crestere a PIB arata ca exporturile au incetinit, iar consumul si investitiile au crescut timid.

Trezoreria Americana a imprumutat, pana acum, circa 1,63 mii de miliarde de dolari de la Rezerva Federala.

Rezerva Federala americana (Fed) a imprumutat, in 2008, bancilor si altor companii de pe Wall Street 1.200 de miliarde de dolari pentru a preveni intrarea economiei Statelor Unite in recesiune, scrie Bloomberg. Suma este similara cu cea datorata in prezent de proprietarii de locuinte prin credite neperformante sau prescrise.

In 2008, prabusirea pietei imobiliare a obligat cele zece banci sa ia de la Fed imprumuturi de urgenta de sase ori mai mari, in valoare de 669 miliarde dolari. Aceste imprumuturi au eclipsat ajutoarele publice de 160 miliarde de dolari obtinute de cele zece companii financiare de la Trezoreria SUA, iar valoarea integrala a sumelor primite ramane secreta.

Citeste si

Tranzactiile cu certificatele de poluare, suspendate. Romania pierde sute de milioane de euro. Premierul Boc vrea capul sefului ANPM

Geniul din mainile caruia Apple spera sa obtina miliarde de dolari. Este Comandor al Marii Britanii si ia lectii de la samurai