Agentia a redus totodata ratingul Caisse des Depots et Consignations de la "AAA" la "AA+".  Calificativul Credit Logement a fost mentinut la "AA-". 

"Retrogradarea unora dintre banci este urmarea retrogradarii Frantei", se arata intr-un comunicat al S&P.  Agentia se asteapta ca veniturile mai mici din operatiunile de investment banking sa aiba un impact asupra celor operationale ale Societe Generale, iar banca ar putea sa suspende plata dividendelor aferente anului 2011. 

La stabilirea ratingului Credit Agricole, S&P a pornit de la ideea ca "banca va continua sa isi imbunatateasca finantarea structurala si pozitia lichiditatilor, in cadrul unui plan anuntat la sfarsitul anului trecut". 

Potrivit S&P, este probabil ca bancile sa isi asigure necesarul de finantare din acest an prin plasamente publice si private, sau obligatiuni garantate. 

"Anticipam ca guvernul francez va sprijini sectorul bancar", se mai arata in comunicat. 

Agentia se asteapta totodata ca pierderile generate de operatiunile de creditare ale bancilor sa creasca moderat fata de 2011, informeaza Mediafax.

Societe Generale controleaza in Romania grupul BRD.  Credit Agricole detine peste 90% din actiunile grupului elen Emporiki, prezent in Romania.

Statele europene au intrat in al treilea an de criza a datoriilor si incearca sa isi puna ordine in bugete. 

S&P a retrogradat in aceasta luna ratingurile a noua state din zona euro, iar cel al Frantei a fost revizuit de la "AAA" la "AA+", Germania este singurul stat din regiune care mai are calificativ triplu "A".