"Suntem increzatori in acest rating «AAA» stabil", a spus Sirou la postul de radio RTL, adaugand ca ratingul depinde de "traiectorie, de dedicare" si nu de angajamente bugetare precise.

Temerile investitorilor privind stabilitatea ratingului Frantei, a doua mare economie din zona euro, dupa Germania, au contribuit, saptamana trecuta la variatia puternica a burselor.

S&P a retrogradat la inceputul lunii august Statele Unite de la nivelul "AAA", maxim posibil, la "AA+". Anuntul a produs panica pe pietele financiare si o volatilitate ridicata pe burse.

Tot atunci, Partidul Democrat si Partidul Republican au ajuns la un acord privind cresterea plafonului de indatorare si reducerea deficitului bugetar, pentru evitarea intrarii SUA in incetare de plati.
 
Intelegerea permite majorarea plafonului de indatorare, de la 14.300 de miliarde de dolari, cu 2.100-2.400 de miliarde de dolari, in trei trepte succesive. Noul plafon este considerat suficient de ridicat pentru a acoperi necesarul de imprumuturi al statului pana in 2013. Totodata, programul prevede reduceri de cheltuieli de circa 2.400 de miliarde de dolari pe o perioada de zece ani.

Citeste si

Lectie de onestitate. Au predat in jur de 78 de milioane de dolari gasiti printre daramaturi

Traian Basescu vrea Statele Unite ale Europei: Fara cedarea de suveranitate, Europa nu va mai fi o putere