Nu vor fi taieri de salarii si de pensii in bugetul pe care l-am discutat. Stategia pe care o au autoritatile este sa mentiona salariile si pensiile in prima parte a anului 2012 la fel ca in acest an, pentru a vedea daca si condiiile economice vor permite o mica majorare in a doua parte a anului. Dar este mai prudent sa spunem ca nu stim ce se va intampla, pentru ca incertitudinile din Europa sunt foarte ridicate, asa ca mai bine asteptam si vom mai discuta despre acest lucru in a doua jumatate a anului. Dar cu siguranta nu vor fi taieri”, a asigurat Jeffrey Franks.

Potrivit acestuia, majorarea va fi una modesta, pentru ca, in conditiile economice actuale, nu este posibila o crestere majora.

Vorbim despre o crestere modesta, poate cu inflatia sau putin mai mult. Trebuie sa vedem cum se va comporta bugetul, ce posibilitati vor fi. Nu va fi posibila o crestere majora, asta e sigur. Dar o crestere cu 3-4% va fi posibila. Nu am discutat cu Guvernul cand va avea loc aceasta majorare”, a spus Franks.

Legat de perioada in care se vor face aceste majorari, daca se vor face, Franks a precizat ca Guvernul ar trebui sa respecte legea responsabilitatii fiscale, care prevede ca acestea nu pot fi facute mai tarziu de sase luni inainte de alegeri.