Compania sud-coreeana a devenit rapid unul dintre cei mai mari producatori de smartphone-uri din lume, datorita produselor care folosesc platforma Android. 

Potrivit analistilor, acordurile indica intentia Samsung de a reduce dependenta de Android, dupa ce Google a preluat in august Motorola Mobility, pentru 12,5 miliarde de dolari. 

"Acordul Google-Motorola motiveaza Samsung sa reduca dependenta de Android", a declarat Matthew Thornton, analist la firma Avian Securities. 

Microsoft si Samsung au semnat miercuri un nou acord pentru dezvoltarea si comercializarea de telefoane cu sistem de operare Windows si au convenit un acord de acordare reciproca de licente. Samsung a mai folosit in trecut software Microsoft. 

Doua grupului furnizoare de soft Linux, unul sustinut de Samsung, iar celalalt de Intel, au anuntat ca vor dezvolta impreuna un nou sistem de operare pentru telefoane mobile si alte aparate.  Astfel, LiMo Foundation si Linux Foundation vor fuziona sistemele de operare pentru telefoanele mobile, LiMo si Meego, dar analistii cred ca noua platforma, Tizen, va avea probabil probleme pe piata. 

Windows Phone are o cota pe piata smartphone de 2%-3%, LiMo si Meego de sub 1% fiecare, iar cota Android este de aproape 50%.  Samsung este principalul utilizator al platformei Android, iar acesta este unul dintre motivele pentru care a intrat in conflict cu Apple in privinta patentelor, scrie Mediafax.