In weekendul care tocmai s-a incheiat ,traderii au stat cu ochii pe imaginile din satelit care urmareau evolutia uraganului Irene, in zona New York-ului.  Furtuna a maturat coasta de Est a SUA, iar pagubele materiale sunt estimate la cateva miliarde de dolari. 

Pentru moment, NYSE si Nasdaq anticipeaza ca vor deschide in conditii normale sesiunea de luni, insa nu au luat o decizie finala. 

Un trader din New York comenta vineri ca uraganul a distrus orice sansa de crestere pe Wall Street, tinand cont de volumul ridicat de pozitii scurte acumulate in ultima perioada. 

"Daca acest uragan va fi un dezastru, cred ca vom scadea luni cu 30-40 de puncte", a spus el. 

Companiile de asigurare de proprietate Allstate si Travelers au atins vineri pe Wall Street minime ale ultimilor doi ani, din cauza temerilor privind pagubele care ar putea fi cauzate de Irene. 

"Vrem sa deschidem, dar mama natura ar putea avea alte planuri", a declarat vicepresedintele executiv al NYSE Lou Pastina. 

Dupa uragan, investitorii isi vor indrepta atentia pe comentariile Federal Reserve, privind perspectivele economice, si pe raportul de vineri referitor numarul de locuri de munca din economai americana. 

Presedintele Fed, Ben Bernanke, a declarat recent ca cea mai mare parte din responsabilitatea pentru asigurarea cresterii economice pe termen lung cade in sarcina Casei Albe si a Congresului, informeaza Mediafax.