In primarii, contabilii fac ultimele calcule inainte sa le prezinte sefilor listele cu salariile reduse.

Primarul: 1.465 de lei, viceprimarul 1.280 de lei, Nutu Mari - contabila - dupa 40 de ani de munca, 770 de lei. Mustata Cristian, un baiat cu studii superioare, 520 de lei. Un paznic de noapte, cu spor de vechime si cu persoane in intretinere, 544 de lei.

Exact ca la privat, si bugetarii au credite la banci. Oamenii sunt foarte speriati. "Daca stiam de acum 3-4 ani de zile, nu stiu daca 5% dintre angajati aveau curaj sa faca imprumut la o banca", spune un salariat de la stat.

"Un medic care a luat in luna iunie 4.200 de lei ia pentru luna iulie 2.800. Un medic de medicina generala care a luat in luna iunie 2.600 ia in iulie 1.535. Un sofer de autosanitara care a luat in luna iunie 1.056 lei ia pentru luna iulie 779", explica doctorul Cristian Grasu, director medical la Serviciul de Ambulanta Bucuresti - Ilfov.

"Reducandu-se aceste cheltuieli, banii care erau trecuti pe hartie in buget nu se mai duc nicaieri. Nu se duc in constructia de autostrazi si nu se duc in investitii", arata Cristian Hostiuc, directorul editorial al Ziarului Financiar.