Daca proiectul va primi toate avizele necesare, telegondola ar urma sa plece de undeva din zona Soselei Pantelimon. Initiatorii vor practic sa creeze o legatura directa si rapida intre sectorul 2 si sectorul 1.

Telegondola va porni de la nivelul solului si va urca treptat pana la 85 de metri inaltime.

Cabina va circula deasupra capitalei cu o viteza medie de 5 m pe secunda, reusind astfel sa strabata intreg traseul in aproximativ o jumatate de ora. Pentru ca din start e vazuta si ca un mijloc de transport in comun, telegondola se va opri in 5 statii, traversand Lacul Plumbuita, Barbu Vacarescu, Bd Aviatorilor si Parcul Herastrau.

"Va avea o capacitate de 1500 de persoane pe ora, incercam ca cei care o folosesc sa plateasca un pret similar cu transportul in comun", a declarat  Irina Sevciuc,  director Comisia de urbanism PS2

Proiectul ar fi realizat exclusiv din finantare europeana si ar da de lucru catorva sute de oameni. Concret ar fi util si ca transport si pentru promovare turistica, spun edilii de la sectorul 2.

Arhitectii din comisia de urbanism a Capitalei nici nu vor sa auda de asa ceva.

"E un proiect inoportun si nociv. Din partea mea nu va obtine niciodata acest aviz", a spus Dan Marin, membru in Comisia de Urbanism PMB

De aceeasi parere sunt si cei de la Cultura, care au dat deja un aviz negativ, pe motiv ca stalpii constructiei ar urati Parcul Herastrau.

Telegondole similare exista in Barcelona, Lisabona si Porto. Proiectul romanesc are nevoie de avize de la Primaria Capitalei, Ministerul Culturii si cel al Mediului.