Au fost doua reprize de "circ" in ziua de luni: una la Senat, iar alta la Camera Deputatilor.

La Senat, Puiu Hasotti si Dan Radu Rusanu de la PNL au chemat presa sa vada cum PD-L incerca sa controleze votul secret pe buletin. Enervat, Constantin Dumitru de la PD-L, a incercat sa dea cameramanii afara. Asa ca .. au inceput imbrancelile intre cei trei senatori.

Liberalii i-au acuzat pe reprezentantii puterii ca incerca sa controleze votul senatorilor PD-L. In cele din urma, votul Senatului i-a dat castig de cauza Iuliei Motoc - propunerea celor de la PD-L - care va fi numita judecator la Curtea Consitutionala. Ea a reusit sa-i ia locul lui Teodor Melescanu, propus de PNL si sustinut de opozitie.

In acelasi timp, la Camera Deputatilor avea loc o alta reprezentatie de ura si scandal. Opozitia a acuzat-o pe Roberta Anastase ca negociaza de mai bine de o ora si jumatate reluarea votului pentru desemnarea judecatorului propus de Camera Deputatilor la Curtea Constitutionala.

Atunci cand presedintele de sedinta, democrat-liberalul Ioan Oltean a deschis sedinta, reprezentantii opozitiei au inceput sa faca scandal. Ironica, viceliderul grupului PSD, Aura Vasile, a cerut pauza de consultari pe motiv ca doreste sa cumpere "pixuri colorate" pentru colegii sai, sugerand astfel ca PDL vrea sa controleze votul pentru postul la CCR prin folosirea pixurilor cu mai multe culori.

Pentru ca programul de lucru se apropia de sfarsit, democrat-liberalii au propus si votat prelungirea acestuia pana la ora 21.00. Consecinta: inca o runda de scandal.

Aproximativ 40 de liberali si pesedisti s-au ridicat din banci si au mers langa prezidiu, unde au inceput sa tipe in fata vicepresedintelui Camerei, Ioan Oltean. " Rusine!", i-au strigat acestia, refuzand sa accepte votul dat asupra cererii de prelungire a programului. "Cine nu doreste sa ocupe locul in sala de sedinta este liber sa o paraseasca. Domnilor colegi va rog sa nu ma intimidati ca nu aveti pe cine", a incercat Oltean sa le tina piept. "Nu ai cvorum de sedinta", i-a spus apoi Aura Vasile, incercand sa ia cuvantul de la tribuna.

Fara succes insa pentru ca reprezentantul PDL i-a oprit microfonul . In cele din urma, liderii Camerei Deputatilor s-au retras in sedinta pentru a lua o decizie cu privire la votul asupra numirii judecatorului la CCR.

Dupa o alta pauza, toti parlamentarii opozitiei au facut zid in fata celui care vorbea la microfon si au inceput sa aplaude , astfel incat sa nu se auda nimic din ce spunea parlamentarul de la PDL.

Camera Deputatilor si-a dat votul, la inceputul lunii, pentru numirea lui Valer Dorneanu de la PSD pentru un post de judecator la Curte. Numai ca PD-L contesta votul si cere reluarea procedurilor.

Atmosfera s-a incins si mai mult atunci cand deputatul PDL Mircea Toader a venit apoi cu o noua propunere: prelungirea programului de lucru pana la ora 24.00. Opozitia n-a mai rezistat si a explodat. Cand Ioan Oltean a incercat sa inceapa procedura de vot, certurile dintre cele doua tabere au degenerat intr-o serie de imbranceli. Prima, intre social-democratul Nicolae Banicioiu si democrat-liberalul Cristian Boureanu.

Presedintele de sedinta, Ioan Oltean, s-a vazut atunci nevoit sa declare o noua pauza, de 30 de minute. A urmat interventia liderului PSD Adrian Nastase: "Este inadmisibil, sunt de 20 de ani in acest Parlament, nu am vazut asa ceva pana acum."

Pe la miezul noptii, presedintele de sedinta Ioan Oltean a declarat, disperat, ca deputatii PSD i-au taiat cablurile de la microfoanele de la prezidiu si ca liberalul Mihaita Calimente si social-democratul Bogdan Niculescu Duvaz l-au amenintat.

"Tin sa va anunt ca microfoanele de la prezidiu au fost taiate de deputati PSD. Deputatii Calimente si Duvaz m-au amenintat. Suntem in stare de violenta fara precedent in Parlamentul Romaniei. Pentru a va calma, mai luam o pauza de 10 minute", a spus Oltean, inainte de a acorda cea de-a noua pauza de consultari.

Intr-un final dramatic ... reprezentantul PDL Mircea Stefan Minea a fost validat de deputati prin vot in functia de judecator la Curtea Constitutionala. Trebuie mentionat insa ca nu au participat la vot deputatii PSD, iar liberalii au parasit sala la inceputul procedurii.