"Am demonstrat astazi ca relatiile dintre cele doua partide care au asigurat stabilitatea si reformele inca mai functioneaza", a declarat Angelino Alfano, secretarul partidului lui Berlusconi (PDL), anuntand ca acordul cu Liga Nordului este in curs de elaborare.

In privinta reformei pensiilor, principalul punct de dezacord cu Liga Nordului, Alfano si-a exprimat speranta ca "punctul de echilibru gasit va oferi raspunsurile dorite de Europa".

PDL si Liga Nordului "sunt unite in privinta raspunsului precis care trebuie dat Europei in legatura cu ceea ce am facut si intentionam sa facem", a spus el.

Dupa ce liderii UE i-au cerut la summitul de duminica sa isi asume, pana la reuniunea de miercuri, angajamente clare in legatura cu reformele structurale si asanarea finantelor publice, Berlusconi s-a angajat sa realizeze economii in sistemul de pensii printr-o crestere a varstei de pensionare.

Principalul sau aliat, Liga Nordului, respinge insa orice reforma de amploare, apreciind ca sistemul de pensii a fost deja modificat in profunzime, iar pensionarii "au platit deja".