Summer job in BCR a fost lansat prima oara in 2011, cand peste 500 de liceeni au aplicat pentru cele 50 de joburi de vara disponibile pentru ei. Astazi programul se afla la a doua editie si se desfasoara la nivelul intregii tari, in lunile iulie si august, timp in care liceeni au posibilitatea sa lucreze, platit, in cadrul bancii.

Pentru inscrieri, elevii trebuie sa aiba intre 16 si 18 ani si sa acceseze pagina de Facebook a BCR, sectiunea Summer Job.

“Pentru elevii care vor o altfel de vacanta, una mai responsabila in care au oportunitatea sa isi descopere potentialul profesional, dar si sa-si castige singuri banii de buzunar, BCR a creat acest program. Credem ca responsabilitatea financiara si o buna intelegere a gestionarii bugetului personal se invata de la varste relativ mici, iar experienta personala este cel mai bun profesor”, a declarat Cornel Cojocaru, directorul de comunicare al BCR intr-un comunicat.

Procesul de selectie este impartit in doua etape: prima se refera  la rezolvarea unui mini-quiz de 10 intrebari din domeniul financiar-bancar, in urma caruia 15 participanti vor castiga, prin tragere la sorti dintre cei care raspund corect la mai mult de 7 intrebari, tablete.

Cea de-a doua etapa va avea loc pe 19-31 mai, iar elevii care iau cel putin nota 7 la testul de educatie finaciara vor realiza o lucrare pe o tematica prezentata in prealabil. Castigatorii vor beneficia de un internship platit timp de doua luni la una din agentiile BCR din tara si din Bucuresti, avand posibilitatea de a se familiariza cu domeniul financiar-bancar si chiar de a lua in considerare o posibila cariera in aceasta directie.

“Ocazia de a fi in mijlocul specialistilor bancari mi-a dat senzatia ca ma aflu intr-un roi de albine. Sunt oameni deosebiti, cu o putere de munca de foarte multe ori de invidiat, dar in acelasi timp oameni simpli, amabili, seriosi si foarte rigurosi”, spune Alin Belea, 17 ani, din Ocna Mures, participant al programului de anul trecut dedicat liceenilor.

“Prin acest job, am devenit mai responsabila, mi-am descoperit aptitudini pe care nu le stiam, am invatat un nou tip de socializare, cel de la locul de munca, si am inceput sa inteleg valoarea banilor castigati pe cont propriu”, marturiseste si Cristina Antal, 17 ani, din Bucuresti, un alt fost participant.

Programul Summer Job in BCR se afla deja la a doua editie. In 2011, 50 de liceeni au ajuns sa lucreze in banca. Acestia au fost selectati din cele aproape 350 de aplicatii primite. In cele doua luni cat au fost “angajati”, au invatat cum sa isi gestioneze bugetul personal, cum functioneaza o banca si care sunt pasii care trebuie urmati in dezvoltarea produselor bancare pentru tineri.