Pretul local de facturare al energiei termice furnizate populatiei este neschimbat din octombrie 2007, cand a fost aprobat la nivelul de 100 de lei/Gcal (fara TVA).

Proiectul prevede ca incepand din luna august 2011 energia termica livrata populatiei va fi facturata in transe lunare egale pe perioada unui an calendaristic.

Plata facturilor de energie termica pentru incalzire se poate face in transe egale, insa numai cu acordul asociatiilor de locatari sau de proprietari. Pentru cei care opteaza pentru plata in transe egale, achitarea se va face conform procedurii propuse de RADET si avizata de Autoritatea Municipala de Reglementare a Serviciilor Publice.

Municipalitatea estimeaza ca prin cresterea la 137 de lei/Gcal a pretului local de facturare a energiei termice furnizate populatiei sa fie compensat deficitul veniturilor anuale ale RADET.

Oprescu: Aproximativ 450.000 de bucuresteni ar putea beneficia de subventie la caldura

Potrivit primarului Capitalei, aproximativ 400-450 de mii de bucuresteni ar putea beneficia de subventie la caldura, iar plata se poate face linear, precizand ca ii sfatuieste pe bucuresteni sa plateasca in transe, pentru a nu exista "varf de efort" pentru iarna.

"Nu mai aveam acoperire din buget pentru a putea mentine subventii. Subventia va fi diferentiata, in sensul ca asteptam sa vedem cati din oameni au nevoie de subventie si o vom acorda", a spus Sorin Oprescu.

Oprescu a mai spus ca salariul maxim pentru care va fi primita subventia nu a fost stabilit, urmand sa vina de la ANAF lista cu veniturile persoanelor.

"Avem 450 de mii de oameni care sunt sub 10.000 sub 15.000, pe aceia ii vom subventiona primii", a precizat primarul Capitalei.

Sorin Oprescu a precizat ca majorarea de 37 la suta a pretului la gigacalorie, de la 119 la aproximativ 160 de lei, este "cea mai mica pe care suntem in stare sa o facem ca sa nu incarcam cetateanul".