Imi voi da demisia daca modificati bugetul pe 2010. Acesta este mesajul pe care Sebastian Vladescu l-a transmis parlamentarilor dupa ce  s-au adoptat in comisii mai multe amendamente care presupun cheltuieli suplimentare.

"Cea mai mare slabiciune este faptul ca nevoia de dezvoltare si investitie e foarte putin acoperita. Aceasta cifra este mai mica decat deficitul bugetar. Ca sa investim la nivelul la care fiecare minister si-ar dori, deficitul bugetar ar zbura undeva catre 10-12% din PIB, lucru care in acest moment e inacceptabil", a spus joi Vladescu, in cadrul dezbaterilor pe bugetul din 2010, potrivit Mediafax.

Pe de alta parte, Sebastian Vladescu a declarat ca, daca Parlamentul va adopta o reducere a CAS, va trebui sa fie un alt ministru al Finantelor care sa aplice aceasta decizie.

"Nu pot sa stai sa fii ministru al Finantelor in conditiile in care bugetele sunt dezechilibrate prin legi care nu tin cont de realitate. Noi nu ascundem banii. Daca am avea 120% in plus fata de momentul de fata, adica 2-3% din PIB, am da ceva mai multi bani la Sanatate, la Infrastructura", a afirmat Vladescu, in conditiile in care membrii Comisiei de Sanatate au decis miercuri seara cresterea bugetului ministerului de la 3,6 la 4% din PIB.

Intrebat daca va face acelasi lucru si in cazul majorarii pensiilor, Vladescu a raspuns: "Absolut". El a precizat ca a fost adversarul majorarii pensiilor si in anul 2004. Asta dupa ce parlamentarii din Comisia de Munca au votat majorarea punctului de pensie cu 100 de lei, ceea ce duce la o crestere efectiva cu 13% a pensiilor in 2010.

"In 2010, in conditiile acestui buget, nu vor exista probleme de plata a pensiilor si salariilor", a spus Vladescu, mentionand ca proiectul bugetului este "mai bun decat incearca unii sa sugereze", in ciuda faptului ca are restrictii. Vestea proasta este insa ca bugetul pe 2010 prevede cresterea numarului disponibilizarilor de la 80.000 la 100.000 in sectorul bugetar.