Strauss-Kahn se afla in custodia politiei, fiind banuit de agresarea sexuala a unei angajate a unui hotel din Times Square, a declarat comandantul adjunct al politiei din New York, Paul Browne.

Directorul FMI a fost acuzat de agresiune sexuala, tenativa de viol si sechestrare de persoana, a precizat avocatul sau, Benjamin Brafman, intr-un email trimis duminica dimineata.

Politia l-a retinut pe Strauss-Kahn pe aeroportul John F. Kennedy, la bordul unui avion Air France cu destinatia Paris, a precizat Browne. Directorul FMI a fost luat in custodia politiei si transferat pentru interogatoriu la o sectie de politie din Manhattan.

Browne a precizat ca Strauss-Kahn a iesit dezbracat din baia apartamentului sau de hotel, in momentul in care o angajata in varsta de 32 de ani a hotelului intra in camera. Incidentul a avut loc sambata, in jurul orei 13.00, la hotelul Sofitel din New York.

Menajera a declarat ca nu se astepta ca in apartamentul de lux - care costa 3.000 de dolari pe noapte - sa se afle cineva. Browne a precizat ca Strauss-Kahn a urmarit-o pe femeie in holul apartamentului - format din hol, sufragerie, dormitor si camera de conferinte.

Femeia a declarat ca Strauss-Kahn a fortat-o sa intre in dormitor si a inceput sa o atace. Ea le-a spus anchetatorilor ca a incercat sa se apere, insa barbatul a impins-o in baie si a agresat-o.

Politia a afirmat ca Strauss-Kahn a incercat sa ii scoata lenjeria, insa femeia a reusit sa fuga, ajungand la receptie, de unde personalul a alertat Departamentul de Politie din New York.

In momentul in care politistii au ajuns la hotel, directorul FMI plecase, lasand in camera de hotel telefonul mobil. "A plecat in graba (...) Presupusa victima a fost transferata la spitalul Roosevelt, unde este tratata pentru rani minore", a spus Browne.

Strauss-Kahn urma sa ajunga duminica la Berlin, unde avea programata o intrevedere cu cancelarul Angela Merkel, iar luni urma sa participe la o reuniune a ministrilor de Finante din zona euro.

In 2008, Strauss-Kahn a facut obiectul unei anchete FMI in urma unei relatii extraconjugale cu o fosta angajata a Departamentului pentru Africa. Ancheta a stabilit ca aceasta nu a fost favorizata ca urmare a relatiei cu directorul FMI si ca nu au avut loc "hartuiri, favoritisme sau abuzuri de putere". Cu toate acestea, FMI i-a reprosat directorului sau "o grava eroare de judecata", intr-un scandal reflectat pe larg de presa din intreaga lume.