Ancheta a inceput in vara anului trecut, iar raportul final il critica pe Jamie Dimon deoarece nu a supravegheat riguros activitatea traderilor, potrivit unor surse apropiate situatiei, citate de Bloomberg. 

Raportul ii ataca de asemenea pe fostul director financiar executiv al JPMorgan Doug Braunstein, precum si pe directorul executiv de investitii Ina Drew, sefa departamentului de trading din Londra unde au avut loc tranzactiile paguboase. 

Unul dintre traderi, Bruno Iksil, considerat principalul vinovat pentru incident, acumulase pozitii atat de mari pe piata incat a fost poreclit de traderii concurenti "Balena de la Londra". 

Documentul va fi prezentat marti consiliului de administratie care va decide prin vot daca documentele vor fi facute publice, au afirmat sursele citate. 

Cazul este investigat separat si de Departamentul Justitiei din SUA, de FBI si de comisia de reglementare a pietelor financiare.  Banca ar putea fi sanctionata, in dosare separate, si pentru controale interne inadecvate impotriva spalarii banilor.  La inceputul acestui an, JPMorgan a convenit sa plateasca o amenda de 2 miliarde de dolari pentru a incheia mai multe anchete derulate in SUA privind abuzuri pe piata creditelor ipotecare.