Totodata, ceilalti membri ai Comitetului Reprezentantilor au numit si un membru interimar, in persoana lui Julian Healy, se arata in comunicatul Fondului Proprietatea, transmis, marti, Bursei de Valori Bucuresti. 

Actul Constitutiv al Fondului prevede ca in cazul unui loc vacant in Comitet se convoaca de urgenta adunarea generala a actionarilor pentru numirea unui nou membru.

Pentru perioada de pana la decizia actionarilor, ceilalti membri ai Comitetului vor desemna unul interimar.

Comitetul Reprezentantilor este format din patru membri si un presedinte. Ceilalti trei membri ai Comitetului sunt reprezentanti ai statului, respectiv Cristian Busu, fost consilier al lui Emil Boc si fost director economic al Fondului, Doru-Petru Dudas, director general in cadrul Mi­nisterului de Finante, si Simion Dorin Rusu, consilier personal al fostului ministrului al economiei Adriean Videanu. 

Principala atributie a Comitetul reprezentantilor este sa supravegheze administratorul fondului, sa convoace AGA, sa aprobe bugetul de venituri si cheltuieli, sa monitorizeze investitiile si tranzactiile majore din portofoliu si sa verifice atingerea tintelor de randament.

De asemenea, cei cinci pot recomanda actionarilor incetarea contractului de administrare cu Templeton daca considera masura in avantajul actionarilor. 

Actiunile Fondului Proprietatea au incheiat sedinta bursiera de marti in crestere cu 0,1%, la 0,5265 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea Fondului este de 7,25 miliarde lei (1,6 miliarde de euro).

Citeste si:

Printul Paul a castigat procesul cu Regele Mihai. A fost recunoscut ca membru al Casei Regale. La mijloc sta o avere uriasa

Batalia gigantilor. Tiriac cere insolventa bacaniilor Mic.ro, detinute de Dinu Patriciu