Seful Serviciului Inspectie Fiscala de la Directia Accize si Operatiuni Vamale Cluj, Alain Florin Modrea, a fost retinut de procurorii DNA, fiind acuzat ca luat mita 4.000 de euro de la administratorul unei firme pentru a-i determina pe subordonatii sai sa dea o amenda mai mica in urma unui control.

In acest caz, procurorii l-au retinut si pe Mosche Zur, cetatean israelian, administrator la societatea Laura Model SRL, acesta fiind acuzat de trafic de influenta si dare de mita, se arata intr-un comunicat al DNA.

Potrivit ordonantei de punere in miscare a actiunii penale intocmite de procurori, in 16 martie, Mosche Zur a primit de la administratorul unei societati comerciale din Cluj suma de 12.000 de euro, pentru a o remite lui Alain Florin Modrea in scopul de a interveni pe langa functionarii publici din subordine pentru intocmirea unui act de control favorabil.

"Sunt nevinovat, nu am luat niciun ban, voiam sa imprumut niste bani pentru nevoi personale de la un prieten de familie, iar procurorii DNA mi-au organizat acest flagrant. Arestarea mea are probabil legatura cu scandalul de la nivel national din vami", a spus Modrea, citat de Mediafax.