Potrivit documentului, proiectul de buget al Senatului pentru anul 2013 va fi finantat din resurse de la bugetul de stat la nivelul sumei de 107.388 mii lei, din care cheltuieli curente 96.377 mii lei, cheltuieli de capital 11.011 mii lei.

In proiectul de buget se propune, printre altele, ca de la bugetul de stat sa fie alocati bani pentru achizitia unui numar de 140 de masini pentru senatori si alte 23 pentru aparatul de lucru al Senatului.

Chestionat despre aceste viitoare cheltuieli ale Senatului, vicepresedintele acestei Camere Radu Berceanu (PDL) a aratat ca acestea sunt justificate.

"Toata lumea are o masina. Toti deputatii si toti senatorii. Face parte din reguli. Eu nu am folosit niciodata masina asta. A fost intotdeauna folosita la cabinetul parlamentar, deci in judetul Dolj. Cred ca are deja 200.000 km. La un moment dat nu mai prezinta nici macar siguranta minima. Banuiesc ca si consuma foarte mult. La un moment dat trebuie schimbate masinile astea", a sustinut parlamentarul.

Acesta a mentionat ca nu a crezut niciodata in ideea ca saraceste tara cand se cumpara 400 de Dacii pentru parlamentari.

"Daca se dorea o economie, faceam 300 de parlamentari si cumparam numai 300 de masini. Cred ca trebuie schimbate si masinile de la Biroul Permanent. S-au cumparat niste masini Audi, dar au geamuri care se ridica manual, cu motoras mic, masini care nu trag. Cred ca s-au mirat toti cei de la Audi cine cumpara masinile astea. Sunt 13 masini pentru cei din Biroul Permanent. Nu sunt cheltuieli nejustificate. Cheltuieli nejustificate sunt poate tot felul de deplasari ciudate si fara nici un rezultat", a comentat Berceanu.