Povestea pare la prima vedere una simpla: un director al firmei de stat Electrica pe numele sau Corneliu Stan (60 de ani) este santajat de mai mult timp de un fost prieten si partener de afaceri, membu al lumii interlope, Chiriac Tonea (53 de ani).

Potrivit declaratiilor lui Corneliu Stan, citate de presa centrala, acesta ar fi declarat ca l-a cunoscut pe Tonea Chiriac in anul 2003, fiindu-i prezentat de Cornel Dinu, la un meci disputat de echipa Dinamo.

Tonea Chiriac il ameninta pe seful firmei de stat de distributie si furnizare energie cu publicarea unor inregistrari cu aventurile sale sexuale cu o blonda si apoi cu o bruneta, care ar fi avut loc atat in tara, cat si in Spania.

In tot acest dosar de santaj pare a fi implicat si Cornel Dinu, despre care anumite surse sustin ca ar fi intervenit in mai multe randuri pe langa Corneliu Stan sugerandu-i sa-i dea banii ceruti de Chiriac Tonea.

Procurorii DNA incearca sa vada pana unde pot ajunge firele acestei investigatii.

Conform datelor din dosarul DNA, Corneliu Stan, fost director general al companiei de stat, actualmente director in cadrul acesteia, a dat fostului sau partener de afaceri nu mai putin de aproape 1 milion de euro pentru a nu-i divulga in presa aventurile sexuale.

Amenintat cu publicarea unor fotografii compromitatoare, Stan i-a platit santajistului cei aproape un milion de euro in mai multe transe, imprumutandu-se de la prieteni, colegi si chiar camatari, dupa cum spun unele surse.

Cel mai probabil, la un moment dat, satul de cererile repetate de bani, dar si de contracte (santajistul ii cerea sefului Electrica sa ii favorizeze obtinerea de contracte pentru o firma a unui apropiat de-al sau), Corneliu Stan a cerut ajutorul celor de la DNA.

Santajul a inceput cu putin peste 100.000 de euro in luna septembrie 2008 si a continuat pana luna trecuta, cand ajunsese la o suma de peste noua ori mai mare, mai exact 910.000 de euro.

Asta pentru ca santajistul Chiriac Tonea a fost prins in flagrant pe 1 iunie 2010, cand a primit o ultima transa de 30.000 de euro de la Corneliu Stan.

Cornel Dinu a fost audiat deja in acest dosar in calitate de martor, dupa ce, procurorii DNA i-au interceptat convorbirile telefonice.

Dinu ar fi sustinut ca el nu incerca decat sa-i impace pe cei doi.

Corneliu Stan a fost sustinut pentru postul de director general al Electrica de catre PNL.