Secretar general al partidului a fost ales primarul sectorului 2, Neculai Ontanu. Toti cei patru membri ai noii formatiuni politice au plecat in decursul ultimului an din PSD si au detinut functii importante in tabara social-democratilor.

Pe langa cei patru lideri, au mai fost alesi presedintele Organizatiei de Femei, Eugenia Barna, fost deputat PSD si presedintele Organizatiei de Tineret, Cezar Stancu. Trezorier al partidului va fi Razvan Turea.

Lansarea noului partid se face in Piata Revolutiei, unde presedintii tin discursuri, urmand ca spre seara sa aiba loc si un foc de artificii.

Catalogat ca apropiat al puterii, mai ales pentru ca liderul grupului independentilor, Gabriel Oprea, face parte din actualul Guvern PDL, noul partid a fost aspru criticat de membrii marcanti ai scenei politice romanesti.

Presedintele PSD, Victor Ponta, partid din care au plecat cei mai multi parlamentari si au aderat la noua formatiune, a declarat ca noua conducere a UNPR este una de "fripturisti" si a ironizat alegerile pentru conducerea UNPR, facand referire la faptul ca acestea s-au desfasurat cu usile inchise si a fost cate un candidat pe loc.

"Inteleg ca a fost o concurenta puternica acolo, au fost cate unul pe fiecare loc. Este un model de partid de care aveam mare nevoie. (…) Sincer nu ma mai intereseaza, cred ca prin ceea ce am facut astazi toata lumea a vazut: partid de stanga este PSD-ul, speranta este la PSD, fripturistii – cum ii numeste domnul Iliescu foarte bine – o sa fie in toate generatiile si in toate guvernele", a mai precizat presedintele PSD.

Incont.ro, disponibil si in varianta pentru mobil: m.incont.ro