Potrivit portofoliului raportat pentru finalul anului trecut, SIF Muntenia mai detinea 0,21% din capitalul bancii. 

Bank of Cyprus a vandut vineri pentru 368,1 milioane lei (82,5 milioane euro) aproape 10% din actiunile Bancii Transilvania catre SIF-uri. 

Un alt cumparator este SIF Moldova (SIF2), care a preluat 3,5% din titluri, in schimbul a 128,9 milioane lei (28,9 milioane euro).  In urma operatiunii, participatia SIF Moldova a crescut la 8,53% din actiunile Bancii Transilvania. 

Bank of Cyprus a vandut 9,99% din actiunile Bancii Transilvania prin trei deal-uri realizate in sedinta bursiera de vineri. 

Bank of Cyprus a preluat 9,7% din actiunile BT in 2009, pentru 58 milioane euro, iar in acelasi an si-a majorat participatia pana aproape la 10%. 

Cyprus Mail scria in septembrie ca autoritatile romane si cipriote ancheteaza preluarea a 9,7% din actiunile Bancii Transilvania de catre Bank of Cyprus, in 2009, dupa aparitia unor noi dovezi in acest caz, o delegatie romana urmand sa se deplaseze in Cipru. 

Deal-urile prin care a fost transferat pachetul de 9,99% din actiunile Bancii Transilvania au fost realizate la ora 16:17, la pretul de 1,67 lei/actiune, cu 7,73% sub ultima cotatie de joi din piata principala, de 1,81 lei/actiune.  La cotatia la care au fost realizate deal-urile, Banca Transilvania este evaluata la 3,684 miliarde lei (826 milioane euro). 

Activitatea Bank of Cyprus, cea mai mare banca din Cipru, a fost oprita mai mult de patru luni anul trecut, parte a unei restructurari a intregului sector bancar cipriot, una dintre conditiile impuse de statele zonei euro si FMI in schimbul unui program de ajutor financiar.

Potrivit celor mai recente raportari, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) este cel mai mare actionar al Bancii Transilvania, cu o participatie de 14,61% din titluri. Printre actionarii semnificativi se regasesc presedintele Consiliului de Administratie al bancii, Horia Ciorcila (5,06%), si International Finance Corporation, divizie a Grupului Bancii Mondiale, transmite Mediafax.