"Furnizarea fondurilor va avea loc in urmatoarele zile, dupa efectuarea formalitatilor necesare", a spus sursa, potrivit Mediafax.

Cele 18 miliarde de euro fac parte dintr-o suma de 25 de miliarde de euro, acordata de EFSF Fondului Elen de Stablitate, destinata recapitalizarii bancilor grecesti care au inregistrat pierderi de 28 de miliarde de euro in urma restructurarii datoriilor Greciei, in luna martie.

Restructurarea datoriilor Greciei catre creditorii privati prin intermediul unui schimb de obligatiuni a dus la stergerea unor datorii de 107 miliarde de dolari.

Operatiunea a provocat creditorilor privati, respectiv bancilor, companiilor de asigurari si fondurilor de hedging, pierderi echivalente cu 70% din valoarea obligatiunilor elene detinute.

FT: Bancile din Grecia si Irlanda, sustinute in secret cu lichiditati de urgenta de 141 miliarde euro. De furnizorul banilor depinde soarta euro

Bancile elene au fost cele mai expuse la obligatiunile suverane ale Greciei, astfel ca in prezent au nevoie urgenta de lichiditati, in conditiile in care sunt slabite si de retragerile aproape continue de depozite de catre clienti.

Sustinerea si recapitalizarea bancilor elene, care ar trebui sa se incheie in septembrie, este prevazuta in cel de-al doilea program de ajutor aprobat Greciei in martie de catre zona euro si FMI si consta in furnizarea a 30 de miliarde de euro din partea EFSF.