"Un principiu care ar trebui respectat de tarile care incearca acum sa construiasca un capitalism modern, asa cum este Romania, este sa faca orice este necesar pentru a evita exportul de capital. Poate ca spuneti ca sunt anti-liberal, anti-global, dar aceasta este convingerea mea. In tari ca Romania, o conditie pentru a se dezvolta este sa importe, nu sa exporte capital", a spus Sobolewski. 

Acesta a subliniat ca Romania trebuie sa continue procesul de privatizare al economiei, iar pentru a atrage investitori este nevoie de relaxarea conditiilor pentru mediul de afaceri. 

"Romania trebuie ca continue procesul de privatizare al economiei. Totodata, este nevoie de o relaxare a conditiilor pentru mediul de afaceri, pentru a atrage investitori, si de o reglementare inteligenta a sectorului financiar. Daca Romania ar dori sa mai ramana suverana in domeniul economiei, ar trebui sa permita fondurilor de pensii sa investeasca in fonduri de investitii, care la randul lor sa poata investi in companii mici, poate chiar in fonduri private. Astfel, Romania ar putea exercita rolul de suveran definindu-si politica economica", a adaugat directorul general al BVB.