In acest scop, Soros, care va implini in august 81 de ani, urmeaza sa returneze plasamente de sub un miliard de dolari investitorilor mici in fondul sau de investitii de 25,5 miliarde de dolari. Restul activelor, de 24,4 miliarde de dolari, apartin lui Soros si familiei sale.

Soros Fund Management se va concentra pe administrarea activelor lui Soros si ale familiei sale, potrivit unei scrisori adresate investitorilor. Scrisoarea este semnata de fiii lui Soros, Jonathan si Robert, vicepresedinti ai Soros Fund Management.

Decizia finalizeaza transformarea lui Soros din speculator, care in 1992 a castigat un miliard de dolari cu pariul ca Banca Angliei va fi nevoita sa devalorizeze lira sterlina, in filantropist, rol in care s-a imaginat pe vremea cand era un emigrant ungur student la London School of Economics dupa cel de-al doilea razboi mondial, potrivit propriilor scrieri.

In ultimii 30 de ani, a donat peste opt miliarde de dolari pentru promovarea democratiei, libertatii de exprimare, imbunatatirea educatiei si combaterea saraciei in lume.