"Autoritatile federale si locale investigheaza unele dintre cele mai mari banci americane care nu au supravegheat corect transferurile de fonduri, ceea ce ar fi permis traficantilor de droguri si teroristilor sa spele bani", a relateaza publicatia New York Times, citand mai multe surse.

Potrivit publicatiei, este vorba de una dintre cele mai importante actiuni impotriva spalarii banilor lansate in SUA in ultimele decenii.

Investigatia nu a fost inca finalizata, dar autoritatile sunt pe cale sa lanseze actiuni impotriva JP Morgan si sa ancheteze activitatile mai multor altor banci mari, intre care Bank of America.

Reprezentantii JP Morgan si Bank of America au refuzat sa comenteze.

JP Morgan a fost deja in atentia autoritatilor de reglementare in 2011 pentru posibila incalcare a sanctiunilor economice aplicate de SUA Cubei si Iranului.

Autoritatile americane au lansat deja investigatii pentru incalcarea embargourilor si impotriva mai multor banci europene mari.

Astfel, banca britanica Standard Chartered a fost obligata la plata unei amenzi de 340 milioane de dolari, la jumatatea lunii august.

Royal Bank of Scotland este investigata la randul ei in Statele Unite pentru posibila incalcare a sanctiunilor impotriva Iranului.