Un fond finantat de banca centrala va efectua o injectie de capital de un miliard de euro la Banco de Valencia si va acorda o linie de credit de doua miliarde de euro.

Banca centrala a anuntat ca va incerca ulterior sa vanda institutia de credit.

La sfarsitul lunii iunie, Banco Valencia avea o rata de adecvare a capitalului de 7,36%, in timp ce creditele neperormante reprezentau 6,99% din portofoliul de credite.

De la declansarea crizei financiare, banca centrala a preluat controlul a trei case de economii, respectiv CCM, Cajasur si Caja de Ahorros del Mediterraneo. La fel ca in cazul altor banci spaniole, calitatea activelor Banco de Valencia a fost afectata puternic de expunerea la criza imobiliara din Spania.

Actiunile bancii se aflau in scadere cu 3,3% luni, la momentul suspendarii de la tranzactionare cu scurt timp inainte ca Banca Spaniei sa anunte preluarea. La sfarsitul lunii iunie, banca avea active de 24 miliarde de euro. In primele sase luni, profitul Banco de Valencia a scazut cu 64%, la aproape 17 milioane de euro, potrivit raportului financiar al bancii.

Citeste si:

BCE: Europa poate rezolva criza datoriilor suverane fara ajutorul BCE

Criza din UE sapa groapa multinationalelor americane. 15 companii care dispar daca Europa se scufunda