"Pot sa neg ferm (informatiile- n.r.)", a declarat purtatorul de cuvant al CE, Amadeu Altafaj.

Publicatia spaniola El Economista a indicat ca UE, FMI si Trezoreria SUA colaboreaza pentru deschiderea unei linii de credit de maxim 250 de miliarde de euro pentru Spania, stat care se confrunta cu grave probleme financiare.

Altafaj a precizat ca UE, FMI si Trezoreria SUA nu au in vedere un plan de sprijin financiar pentru Spania precum cel mentionat de El Economista.

Recent, pe pietele financiare, au aparut zvonuri potrivit carora Madridul va solicita in curand sprijin financiar de tipul celui primit de Grecia, dar autoritatile spaniole au dezmintit informatiile.

Cu toate acestea, directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, va merge vineri in Spania pentru discutii privind economia cu premierul Jose Luis Rodriguez Zapatero (foto).

Grecia, pe de alta parte, va primi 110 miliarde de euro, in trei ani, de la statele din zona euro si de la Fondul Monetar International, cel mai mare ajutor financiar din istorie acordat unui stat. Ajutorul extern este echivalent cu aproape jumatate din PIB-ul Greciei, care a fost in 2009 de 240 miliarde de euro.