Daca autoritatile vor taia subventiile pentru caldura, puteti plati pentru un apartament cu trei camere si 540 de lei pe luna, daca sunteti racordat la Regia Municipala de Termoficare.

Romanii care au centrala de apartament ar putea plati lunar cam 250 de lei. Cu o precizare: montarea unei astfel de centrale ajunge si la 11.000 de lei.

Din pacate, exista oameni care nu au bani nici pentru centrala termica si nici pentru plata facturii, asa ca au inceput sa renunte la jumatate dintre caloriferele din casa. Platesc astfel de doua ori mai putin, adica tot in jur de 250 de lei.

Oamenii spun ca se vor descurca cu greu, dar sunt dispusi sa renunte la doua din cele trei calorifere din casa sau macar la cativa elementi.

In Bucuresti, zvonul scumpirii gigacaloriei a dus la 600 de debransari in ultima perioada. Oameni speriati sunt peste tot in tara. La Brasov sunt 900 de debransari, dar multe se datoreaza si retehnologizaii sisemului. La Cluj, 80 % dintre cei care au declarat ca vor sa se debranseze au ales sa-si monteze centrale de apartament.