ATEbank detine pachetul majoritar la ATEbank Romania si deruleaza operatiuni pe piata locala a asigurarilor, prin ATE Insurance.

Decizia vanzarii a fost luata marti seara la o intalnire intre ministrul de Finante, Yannis Stournaras, si guvernatorul Bancii Greciei, George Provopoulos.

"Vanzarea va fi derulata pentru a aduce un beneficiu maxim statului elen", a spus oficialul citat, fara a da detalii referitor la modul in care se va desfasura aceasta.

Banca, un creditor traditional al sectorului agricol, se afla intr-un proces de restructurare pentru a scapa de creditele neperformante si de ubsidiarele neprofitabile.

Piraeus Bank, a patra mare institutie de credit din Grecia, de asemenea prezenta in Romania, si-a exprimat interesul pentru achizitia ATEbank.

Grupul ATEbank a anuntat in mai 2011 ca vrea sa vanda participatia majoritara pe care o detine la ATEbank Romania, masura care face parte dintr-un plan de restructurare necesar pentru respectarea reglementarilor Uniunii Europene referitoare la ajutoarele de stat.

ATEbank detine 483 de sucursale in Grecia, 35 in Romania si una in Germania.