La cativa pasi de mare, in comuna 23 August, un mic domeniu rupt parca dintr-o vedere despre Provence, ne indeamna sa-i trecem pragul. In cinci ani de munca, o frantuzoaica a transformat aici un fost CAP intr-un adevarat... chateau. Pamantul este foarte bun pentru viticulture, iar butucii de vie au fost adusi din Franta.

Nu trebuie sa fii specialist ca sa-ti dai seam ca acesti struguri au un gust diferit fara de strugurii cu care noi ne-am obisnuit. Sunt mai mai buni, mai dulci si, cu siguranta, din ei se va face vin excelent.

Doamna a condus multi ani o crama din Atlanta, in Statele Unite, cu un sol asemanator celui din Dobrogea. Acum a aplicat in propria afacere tot ce a invatat acolo.

Dupa ce via a fost culeasa, strugurii sunt zdrobiti, iar mustul se scurge printr-un furtun intr-un vas de inox. In acest vas, mustul sta 12 ore, dupa care este mutat in butoaie din lemn de stejar, unde va ramane 2-3 ani. Butoaiele de stejar transfera vinului un gust catifelat cu aroma de vanilie si lemn ars. Acum crama produce vinuri pentru restaurantele de lux unde o sticla poate depasi 100 de lei.