Kweku Adoboli, trader la UBS Londra, se afla inca in custodia politiei, dupa ce a fost arestat joi dimineata sub suspiciunea de frauda.

Chiar daca UBS are suficient capital pentru a suporta impactul financiar al pierderii de doua miliarde de dolari, o astfel de lovitura ar putea insemna ca divizia de investment banking nu va raporta profit in acest an.

In prima jumatate a anului, operatiunile de investment banking ale UBS au raportat un profit inainte de impozitare de 1,2 miliarde de franci elvetieni (1,37 miliarde de dolari). Frauda, despre care UBS a anuntat ca ar putea impinge intregul grup pe pierderi in trimestrul al treilea, inseamna ca divizia de investment banking are un deficit de 650 de milioane de dolari.

Cea mai mare banca a Elvetiei a pierdut 2 miliarde de dolari. Traderul aflat in spatele tranzactiilor neautorizate a fost arestat

Daca divizia nu reuseste sa obtina profit in acest an, ar putea fi invocata o prevedere din contractele bancherilor, care permite grupului sa plateasca bonusuri substantiale reduse sau chiar zero angajatilor ale caror prime sunt legate de profitabilitatea operatiunilor de investment banking pe ansamblu, considera analistii.

De la inceputul anului, UBS a alocat 3,4 miliarde de franci elvetieni (3,9 miliarde de dolari) pentru bonusurile si salariile angajatilor din investment banking.

Citeste si:

Lazea, BNR: Bancile si romanii au uitat deja lectiile crizei, creditele se acorda tot in euro

Cea mai bogata englezoaica a cheltuit 100 milioane de lire sterline pe cel mai mare yaht construit vreodata in Marea Britanie