Bancile au in prezent sute de oferte in orice oras din tara.

De exemplu, Raiffeisen Bank scoate la licitatie, in luna aprilie, aproximativ 40 de imobile, atat apartamente cat si case. De exemplu, un apartament cu 2 camere in Targu Mures, pe strada D.Victor Babes, este vandut cu circa 38.400 de euro.

 Apartamentul este scos la licitatie la 75% din valoarea la care a fost evaluat. Totodata, in Botosani, pe Calea Nationala, un apartament cu doua camere este vandut cu 23.780 de euro.

In Bucuresti, poti cumpara de la aceeasi banca un apartament cu patru camere pe strada Tatulesti, in sectorul 4, cu 59.800 de euro.
Pe site-ul www.magazinuldecase.ro, un apartament cu patru camere de 79 de metri patrati este scos la vanzare cu 85.000 de euro.

Raiffeisen mai scoate la licitatie un apartament cu sase camere pe Pache Protopopescu, in sectorul 2 al Capitalei, cu 152.000 de euro. Pe site-ul www.euroest.ro, un apartament cu sase camere in vila, in aceeasi zona, este scos la vanzare cu 390.000 de euro.

Tot in aprilie Leumi Bank, scoate la licitatie in aceasta luna , o garsoniera de 40 de metri patrati pe strada Stirbei Voda, in sectorul 1 al Capitalei cu 57.590 de euro.

Pe site-ul aceleasi banci gasesti apartament cu doua camere (69,49 mp) de vanzare in Mamaia, pe bulevardul Mamaia, cu 59.000 de euro, pretul fiind fara TVA. Pe site-ul de anunturi imobiliare www.bizoo.ro, un apartament de doua camere, de 50 de metri patrati se vinde cu 63.000 de euro.

Totodata, OTP Bank vinde in Brasov, pe strada Lamaitei, o casa de 360 de metri patrati cu 65.089 de euro.

Avantajul atunci cand decizi sa cumperi o astfel de locuinta este ca dupa prima licitatie, pretul scade la 75% din valoarea evaluata.

Daca nu se obtine nici pretul de incepere a licitatiei, la acelasi termen bunul va fi vandut la cel mai mare pret oferit. Vanzarea se va putea face chiar daca se prezinta o singura persoana care ofera pretul de la care incepe licitatia. Cel care a castigat licitatia, trebuie sa plateasca imobilul im 30 de zile de la data vanzarii.

Dezavantajul este in schimb ca apartamentele trebuie achitate cu banii jos.Un alt dezavantaj este ca nu puteti vedea in prealabil imobilul.
  
Cum cumpar

Daca vrei sa cumperi o locuinta executat silit si scos la licitatie de banci sa depui la sediul bancii de la care cumperi, la dispozitia executorului judecatoresc, pana la termenul stabilit pentru vanzare, o cautiune reprezentand 10% din pretul la care a fost evaluat imobilul. Dovada consemnarii va fi atasata ofertei de cumparare.
Licitatia incepe prin citirea de catre executor a publicatiei de vanzare si a ofertelor primite pana la acea data. Executorul va oferi spre vanzare imobilul, prin trei strigari successive.

Iata mai jos site-urile de internet cu ofertele integrale ale băncilor:
http://www.raiffeisen.ro/licitatii-bunuri-in-executare
http://vanzari.leumi.ro/
http://www.otpbank.ro/ro/publicatii-de-vanzare/
http://www.volksbank.ro/index.asp?pag=licitatii