"Bancile nu s-au restructurat complet, au si ele problemele lor, insa atat in sistemul bancar, cat si in companii exista o lipsa de resursa umana bine calificata si capabila sa faca fata cerintelor actuale. Pe de alta parte, companiile romanesti invata greu ca banul a devenit rar si greu de atras si probabil ca prelungirea acestui proces va duce si la disparitii de pe piata", spune Mihai Tanasescu.

In acelasi timp, ii acuza pe bancheri ca in anii trecuti erau orientati spre gasirea de proiecte usoare, finantate cu "bani obtinuti usor".

"Bancile dadeau cu mare usurinta bani pentru malluri, investitiile pentru productie se finantau mai greu. Acum se vede cat de volatile sunt aceste proiecte imobiliare", explica reprezentantul FMI.

Citeste continuarea in Ziarul Financiar

Nu uita!

Duminica, de la ora 10:00, Cristian Leonte, Cristian Hostiuc (ZF) si Claudiu Pandaru (Gandul) ii vor avea invitati intr-o noua editie Dupa 20 de ani pe Arin Stanescu (avocat, practician insolventa, presedintele Uniunii Nationale a Practicienilor de Insolventa din Romania) si pe Mihai Rohan (om de afaceri, din 2000 director general al Carpatcement Holding S.A, conducand operatiunile grupului german HeidelbergCement in Romania).

Vom afla cum este afectat sectorul privat de criza, cum este afectat consumul si cum poate fi el totusi revitalizat. Dupa 20 de ani va aborda subiecte fierbinti in contextul crizei, cum ar fi piata imobiliara, falimentele sau problema insolventei.