1. Intreaga existenta

In 2008, Ian Usher si-a scos la licitatie e e-Bay tot ceea ce tinea de existenta sa, inclusiv casa cu trei camere mobilate din vestul Australiei, masina, motocicleta si ski-jetul. Cel care ii cumpara existenta primea, la pachet, si cunoasterea tuturor prietenilor, precum si o perioada de proba la locul sau de munca. Toate acestea s-au vandut pentru 384.000 de dolari.

2. Islanda

In octombrie 2008, un necunoscut a scos Islanda la licitatie pe e-Bay. In acea perioada, Islanda datora 5,49 miliarde de dolari Rusiei, iar vanzatorul considera ca vanzarea tarii la licitatie ar fi redus din aceasta datorie.

Licitatia a inceput de la mai putin de un dolar, dar a ajuns in final la 17,28 milioane de dolari in doar cateva zile. In pret nu a fost inclusa si cantareata recunoscuta in intreaga lume Bjork. Cei 26 de participanti la licitatie, care si-a patstrat anonimatul, aveau si simtul umorului, adresabd intreabri de genul: „Se ofera asigurare impotriva dezastrelor cauzate de vulcani sau seisme?”, sau „Este posibil ca tranzactia sa fie inghetata?” (cu referire la clima rece a Islandei).

3. O fantoma

In septembrie 2010, Martin Fawcett a scos la licitatie fantoma prietenului sau, spunand ca cel care o cumpara o va primi intr-un borcan de sticla. Banii obtinuti astefl urmau sa fie donati unui centru de cercetare a cancerului, in memoria bunicii sale care murise din cauza acestei boli.

In descriere Fawcett a scris: „Ii place sa fie lasata libera din cand in cand, dar trebuie sa va asigurati ca nu o lasati afara prea mult timp pentru ca devine agitata. Douazeci de minute este suficient. Nu i-am dat inca un nume, deci puteti sa o strigati cum vreti, dar se amuza daca ii spuneti Casper.”
In a sasea zi de la postarea anuntului, e-Bay a scos licitatia de pe site, pentru ca era impotriva politicii companiei potrivit carora nu se pot vinde obiecte ale caror existenta nu poate fi dovedita, cum ar fi fantome, suflete sau spirite.

4. Noua Zeelanda

In mai 2011, un locuitor din Brisbane, Austalia, a scos la licitatie Noua Zeelanda, cu un pret d eprornire de un penny, iar pretul maxim oferita fost 3.000 de dolari. Desi anuntul a fost amuzant, nu toata lumea l-a luat ca atare. Ministrul Afacerilor Extrne a spus la acea data: „Nu cred ca e amuzant, este chiar un anunt prostesc, pe care il las sa-l comenteze presa tabloida.”
e-Bay nu a aprobat licitatia.

5. Apa

In iunie 2008, o cantitate de apa despre care s-a spus ca provenea dintr-un pahar din care a baut Elvis Presley a fost vanduta la pretul de 455 de dolari. Cele cateva picaturi de apa proveneau sintr-un pahar de plastic din care Presley ar fi baut in timpul unui concert din Carolina de Nord, din 1977, pahar pe care l-a luat apoi un fan, Wade Jones (13 ani), ca suvenir. El a tinut apa in frigider din 1985.