De acum incolo, companiile de cablu ar trebui sa plateasca anual cam 18 lei pentru fiecare metru: s-ar aduna astfel cam 90 de milioane de euro la buget.

In consecinta, potrivit Asociatiei Comunicatiilor prin Cablu, bucurestenii ar urma sa achite cu 25 de lei mai mult in fiecare luna, pentru fiecare abonament.

Una calda, alta rece si in ceea ce priveste impozitele pe casa. Primaria a anuntat ca nu majoreaza aceste taxe, totusi, unii dintre bucuresteni vor plati mai mult.

Imobilele din Bucuresti vor fi incadrate pe zone de fiscalitate noi si va exista o crestere de aproximativ 6-7% in cazul imobilor ce vor trece din zonele de tip B in zona A, a spus Lenuta Boncota, directoarea Directiei Venituri din Primaria Capitalei.

Potrivit acesteia, pentru o garsoniera trecuta la zona A, dupa ce pana anul acesta a fost incadrata in zona B, impozitul va fi 87,53 de lei, fata de aproximativ 80 de lei. Totodata, pentru un apartament cu doua camere aflat in zona D, impozitul este de 100 de lei. Mutat in zona C, ajunge la 104 lei. In B la 108 lei, iar in zona A taxa este de 116 lei. Pentru un apartament cu trei camere incadrat din zona B, unde impozitul era de aproximativ 160 de lei, in zona A, proprietarul ar urma sa plateasca anul viitor cu aproximativ 15 lei mai mult.

De pilda, cei care locuiesc de-a lungul raului Dambovita vor fi trecuti din zona C de impozitare in A. La fel se intampla si cu cei de pe soseaua Fundeni. Din zona fiscala C in zona B trec cei de pe soseaua Giurgiului sau strada Ramnicu Valcea. Iar din D in C sunt mutati locuitorii soselei Andronache sau Prelungirea Ferentari.

Lenuta Boncota a precizat ca diferentele dintre impozitele platite anul acesta si cele din 2011 sunt date exclusiv de aceasta rezonare a teritoriului municipiului Bucuresti, necesara in urma dezvoltarii a noi zone sau a retelei de circulatie care a facut ca anumite amplasamente sa devina centrale.