"Daca pentru anumite marci si modele de telefoane mobile, preturile au scazut si cu 50% in toamna lui 2010 fata de acelasi interval al anului trecut, hainele sunt cu 25% mai ieftine, in timp ce pentru produsele electronice scaderea este de doar 10%, in medie", se arata intr-un comunicat al www.okazii.ro.

Reduceri semnificative ale pretului mediu per produs au inregistrat si articolele destinate copiilor – accesorii bebelusi, jocuri si jucarii, rechizite cu aproximativ 26%, releva statistica realizata de site-ul de vanzari online.

"Au scazut preturile si pentru produsele clasate ca obiecte de lux – bijuterii si ceasuri – cu aproximativ 37%. Din aceasta categorie, inelele de logodna, cu diamante sau alte pietre pretioase, cat si ceasurile clasice semnate de firme renumite continua sa fie produsele cele mai cautate de utilizatori si, totodata, cele mai vandute", se mai arata in comunicatul in cauza.

Cu putin peste 10 procente au scazut si preturile medii pentru electrocasnice, instalatii termice/sanitare, decoratiuni pentru casa si gradina (-12,9%), precum si pentru parfumuri, produse cosmetice si de ingrijire (-11,3%), potrivit sursei citate.

Explicatiile scaderii preturilor pentru aceste categorii sunt legate de cresterea ofertei – din ce in ce mai multi romani considera comertul online o afacere profitabila in criza.

"Concurenta a crescut considerabil – daca la debutul lui 2009 aveam 200.000 de produse in vanzare, acum exista peste 1.000.000 de articole disponibile pe Okazii.ro si fiecare vanzator este interesat sa ofere un pret mai avantajos decat competitorii sai", explica directorul proiectului, Cristian Darie.

Din 19 noiembrie, Okazii.ro lanseaza si o sectiune speciala dedicata produselor cu preturi reduse – Okazii Daily Deals – cu haine, computere si accesorii PC, articole foto video, jocuri etc. ce beneficiaza de discount-uri de pana la 70% timp de 24 de ore.

Lansat in aprilie 2000, Okazii.ro este cel mai mare site de comert online din Romania, lider ca numar de vizitatori, gama de produse si comunitate de comercianti independenti.