Daca vreti sa va schimbati masina de spalat, vanzatorii va asteapta in magazin. Pentru cea veche veti primi o reducere de 100 de lei din pretul celei noi. Acelasi discount se aplica si in cazul unui frigider sau al unui aragaz.

La televizoare, in schimb, reducerile sunt mai mari: 15 - 20% din pretul de la raft. Adica o plasma, care in magazin costa 2.000 de lei, o luati acasa in schimbul televizorului vechi cu 1.800 de lei.

Pentru vanzari in crestere, comerciantii ofera si transportul produsului vechi de acasa pana la un magazin gratuit. Si nu putini sunt cei carora sistemul le surade.

Asa se face ca numai intr-o saptamana, un magazin strange aproximativ 200 de produse electronice uzate. Cu asemenea reduceri, incasarile comerciantilor au crescut cu 30-40 %. Sistemul a prins bine si la produsele pentru casa si gradina.

Astfel de promotii sunt periodice, iar discount-urile difera in functie de produs, de pretul lui, dar si de magazinul care-l vinde. O masina de spalat, de pilda, o puteti cumpara la raft cu 1.299 de lei si cu 100 de lei mai putin in sistemul buy back. Si aspiratorul sau fierul de calcat poate fi schimbat pentru sume cuprinse intre 300 si 500 de lei.