"Azi exista disponibilitati in Trezoreria Statului de 14,3 miliarde lei, fata de 2,1 miliarde lei la preluarea guvernarii, in mai 2012. Rezervele in valuta sau fondul de rezerva (buffer) reprezinta 6,2 miliarde euro, suma care asigura aproximativ 5,4 luni de finantare bruta, din care 1 miliard de euro il reprezinta venituri din privatizare. La aceasta suma se poate adauga suma de 1,5 miliarde euro, existenta in sistemul de atragere a fondurilor europene, care a fost imprumutata temporar pentru a face platile in sistem, dar care se va intoarce de la Comisia Europeana si care va reintregi buffer-ul existent la nivelul Ministerului Finantelor. In total, avem 7,7 miliarde euro, fata de buffer-ul din 2012, de aproximativ 4,1 milarde euro. Aceasta suma, plus suma din Trezorerie, poate asigura Romaniei o finantare bruta de peste sase luni in timpul anului", a mentionat Teodorovici.  

Potrivit datelor MFP, soldul mediu al disponibilitatilor Trezoreriei Statului pe perioada mai 2012 - noiembrie 2015, "remarca o crestere de aproximativ 6,8 ori, reflectand tendinta de consolidare a fluxurilor financiare prin prisma evolutiei macroeconomice precum si consolidarea finantelor publice si imbunatatirea veniturilor colectate la bugetul general consolidat".

Astfel, rezerva financiara in valuta inregistrata actualmente in contul de valuta al MFP deschis la BNR se ridica la aproximativ 6,2 miliarde euro (reprezentand aproximativ 5,4 luni de finantare bruta). "Prin comparatie, in mai 2012, resursele financiare in valuta se ridicau la aproximativ 4,1 miliarde euro", potrivit datelor Ministerului Finantelor.