"O să fie o discuţie la nivel de Guvern....Va fi o propunere din partea noastră ca Minister de Finanţe vizavi de supraacciză. Până la final de an o să vedeţi o propunere în acest sens....Vom face analize şi vedem exact care este situaţia. După cum ştiţi bine, în România prima acţiune este să spui că e un minus pe buget dacă scoţi o taxă, un impozit. Trebuie să te uiţi la efectul de runda a doua. Dacă o astfel de măsură poate produce în economie efecte pozitive, este foarte bine şi vă dau un exemplu foarte interesant legat de creşterea rovinietei sau alinierea acestei roviniete la o directivă europeană. Şi chiar a fost o discuţie în Guvern şi nu vă ascund acest lucru şi doamna prim-ministru a decis amânarea unei astfel de măsuri, ceea ce este foarte corect, pentru că o creştere a ei chiar dacă se aplica transportatorilor efectele erau în economie.... Doamna prim-ministru într-o şedinţă de guvern de săptămânile trecute a decis să nu luăm o astfel de decizie, chiar dacă i s-a invocat că este o aliniere la o directivă europeană", a spus Eugen Teodorovici, citat de Agerpres.

Acesta a afirmat că este tentat să propună o măsură de eliminare a acesteia.

Ministrul Finanţelor a declarat că în ultima partea a anului vor putea fi văzute "măsuri pentru zona de economie". Printre acestea au fost enumerate ajutoarele de stat pentru proiecte de minimum trei milioane de euro, introducerea cotei de TVA de 5% pentru zona de turism, dar şi demararea unor investiţii importante, precum podul de peste Dunăre de la Tulcea, posibila atribuire de contract pentru Autostrada Comarnic - Braşov.

"Să facem podul, dar sunt unii care au anumite interese să nu... nu vedeţi că acest pod nu s-a făcut de ani de zile, de peste 20 şi ceva de ani se vorbeşte în ţara aceasta despre acel pod, pentru că sunt unii care au anumite interese locale acolo: ba că trec Dunărea cu un bac, ba că aşa mai departe. Şi atât de meschine sunt interesele acestor oameni, politicieni din păcate, din zona respectivă şi de acesta fac un anunţ... dacă o să am dovada certă, probabil că nu ştiu, sper să ştie să înoate acel cineva care pune astfel de piedici", a spus Eugen Teodorovici.

Întrebat despre modul de taxare a autostrăzilor, Teodorovici a precizat că nu vor fi percepute simultan taxă de drum şi vinietă.

În ceea ce priveşte rata inflaţiei, ministrul Finanţelor a declarat că până la finalul anului va scădea până la un nivel anticipat. Teodorovici a spus că nu se poate pronunţa dacă BNR face o treabă bună.