"Romania va trebui sa plateasca Comisiei Europene, pentru deficiente in sistem din 2009-2011, peste un miliard de euro. E o suma fabuloasa, o suma care ar fi putut merge, desigur, la proiectele de care vorbim cu totii, suma pe care o platim cu totii pentru ca am avut un sistem deficitar, pentru ca am avut persoane in acest sistem fara pregatirea necesara si fara determinarea necesara de a face lucrurile sa fie asa cum trebuie", a spus Eugen Teodorovici, transmite Mediafax.

Potrivit acestuia, suma reprezinta 5% din alocarea financiara actuala, fiind "o suma imensa", preluata de catre bugetul de stat. 

"Nu puteam lasa primarii sa plateasca pentru chestiuni facute sau datorate sistemului de stat. Faptul ca acei primari au dat drumul la o licitatie pentru care au avut aprobare de la Agentia Nationala de Achizitii sau de la o structura de management a statului, nu puteam sa ii imputam acestei primarii un astfel de cost", a precizat Teodorovici. 

Potrivit Ministrului Fondurilor Europene, preluarea acestei datorii de catre bugetul de stat "creeaza mari dificultati, pentru ca suma asta este automat pe deficit".