Cei de la Warner Bros., care au produs filmul, au asteptat pana luni, ca si celelalte mari studiouri de la Hollywood, pentru a publica cifrele cu incasarile obtinute in weekend, din respect fata de familiile victimelor. 

James Holmes, un student in varsta de 24 de ani, a ucis 12 persoane si a ranit alte 58, dupa ce a intrat in sala plina cu spectatori a cinematografului din orasul Aurora, unde era programata premiera "The Dark Knight Rises". Asasinul ar fi declarat in momentul arestarii ca era "Joker", personajul negativ din seria "Batman".

Cu toate acestea, tragicul incident nu i-a impiedicat pe numerosii fani ai "Omului-liliac" sa ia cu asalt cinematografele nord-americane. 

"The Dark Knight Rises" a obtinut 160,9 milioane de dolari in weekendul sau de debut, potrivit cifrelor definitive publicate luni de societatea Exhibitor Relations.

Filmul ocupa locul al treilea in topul peliculelor cu cel mai bun debut din istorie, dupa "Razbunatorii/ The Avengers" (207,4 milioane de dolari) si ultimul film din seria "Harry Potter": "Harry Potter si Talismanele Mortii: Partea 2" - (169,2 milioane de dolari). 

Trebuie totusi subliniat faptul ca filmele de pe primele doua pozitii din acest top au fost realizate in 3D, iar biletele pentru cinematografele in care ele au fost proiectate au fost mai scumpe.

Prin urmare, "The Dark Knight Rises" este filmul 2D cu cele mai mari incasari din istorie, depasind precedentul film din aceeasi franciza, "Cavalerul negru/ The Dark Knight", care a obtinut in weekendul de debut, in 2008, incasari de 158,4 milioane de dolari.

Pe pozitia a doua in box office-ul nord-american se afla liderul de saptamana trecuta, "Epoca de gheata 4: Continente in deriva/ Ice Age 4: Continental Drift", cu incasari de 20,4 milioane de dolari de vineri pana duminica. 

"Uimitorul Om-Paianjen/ The Amazing Spider-Man" a coborat o pozitie si a ajuns pe locul al treilea, cu incasari de 10,8 de milioane de dolari de vineri pana duminica in America de Nord.