"In urma cu un an credeam ca 2012 va fi unul mai bun. Acum nu mai este cazul. Romanii trebuie sa stranga cureaua, iar daca ne imprumutam, banii trebuie sa fie investiti, cu precaderea in infrastructura, pentru ca suntem morti de foame din cauza ei, stiu ca este foarte greu pentru un pensionar sa inteleaga asta, sunt foarte multi si sper sa se faca ceva pentru cei care producem taxe, bani", a spus Tiriac, invitat la emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica la Pro TV.

Tiriac spune ca autoritatile trebuie sa aiba in dialog de doua ori pe saptamana cu mediul de business pentru a putea vedea problemele din interior si pentru a le putea corecta. "Iti trebuie instrumente ca sa dai drumul la economie si sa nu intram in sindromul fricii totale", adauga el.

Mai mult, el spune ca problema Greciei este una mica pentru statele europene. In schimb, Italia si Spania ar putea reprezenta un pericol, in cazul in care situatia economica se inrautateste. Chiar si asa, el spune ca Italia, spre exemplu, are cateva zeci de companii care exporta. "Si mai este o treaba. In Italia, 60% din avutie este in mana privatilor, in Spania doar 18%", considera Tiriac.

In ceea ce priveste cresterea economica, Tiriac spune ca aceasta va fi de pana la 1,9%, la fel ca in urma cu cinci ani.

Omul de afaceri considera ca leul este supraevaluat in ultimii trei-patru ani. "Noi am crescut puterea leului, dar stiu de ce pentru ca nu am exportat mai mult. Intram intr-o zona oarecum mai normala si daca stam undeva pe la 4,1 sau 4,3 lei pentru un euro, atunci poti sa-ti calculezi pentru ca noi tot platim in euro afara, noi suntem mai mult importatori, pe noi ne intereseaza ce exportam", adauga omul de afaceri.

Citeste si

Informatii despre Serviciul Secret Britanic. 10 lucruri pe care nu le stiai despre recrutorii agentului 007