Lista cu cel mai bine vandute produse din toate timpurile 

Cubul Rubik 

Cu totii am pus mana macar o data pe un Cub Rubik. Creat in 1974, in Budapesta, Ungaria, de catre Ernő Rubik, licenta acestuia a fost cumparata in 1980 de catre o companie americana producatoare de jucarii, care i-a schimbat numele in Cubul Rubik, transformand puzzle-ul intr-o senzatie la nivel international. De-a lungul anilor, populara jucarie s-a vandut in 350 de milioane de unitati. 

iPhone 

Apple se afla pe lista cu 250 de milioane de iPhone-uri vandute in doar cinci ani, transformand produsul intr-unul dintre cel mai bine vandute smartphone-uri din lume. Firma de cercetare Strategy Analytics estimeaza ca device-ul a adus castiguri de 150 de miliarde de dolari pentru "Marul Muscat". Cu noi generatii mai populare decat precedentele, vanzarile continua sa creasca. 

Harry Potter 

"Harry Potter si Piatra Filozofala" a fost prima carte din seria Harry Potter, lansata in anii ’90. Succesul instantaneu al volumului s-a repetat si la celelalte. A fost doar o chestiune de timp pana cand seria sa devina cea mai vanduta, cu incasari in valoare de 7,7 miliarde de dolari. Ultima carte, "Harry Potter si Talismanele Mortii", este una dintre cartile care s-au vandut cel mai rapid in toata istoria: peste 11 milioane de copii in 24 de ore de la lansare. 

Mario Franchise

Personajul Mario al francizei cu acelasi nume a aparut pentru prima data in anul 1981 in cadrul Donkey Kong. De atunci, instalatorul Italian a fost nelipsit in 12 titluri. Una dintre sub-francize, SuperMario, a vandut singura mai mult de 262 de milioane de unitati. In timp ce acesta este cel mai popular joc video pentru console, al tuturor timpurilor, Angry Birds, franciza pentru mobil, care a creat aplicatii pentru jocurile pe telefon si tablete, a inregistrat mai mult de 1 miliard de descarcari.

iPad

Apple a lansat primul iPad in aprilie 2010, avand un succes instantaneu. De la aparitia pe piata, din vanzarea iPad-urilor  au rezultat mai mult de 67 de milioane de dolari

Star Wars

Star Wars a debutat in anul 1997, avand un succes la box-office de peste 1,4 miliarde de dolari. Cu cele cinci filme care au urmat, de pe urma francizei s-au incasat aproximativ 4,54 miliarde de dolari.

Toyota Corolla

S-a vandut pentru mai bine de patru decenii, cu o evolutie a modelului de peste 11 generatii. De cand a fost produsa pentru prima data, Toyota a vandut cate un exemplar la fiecare 40 de secunde. Masina a fost prima pe care producatorul japonez a ales sa o produca in SUA- vanzarile in America au inceput in 1968. Actualul model costa 16.130 de dolari.

Lipitor

Medicamentul care ajuta la reducerea colesterolului din sange a facut si el istorie.  Acesta a fost  elaborat de catre compania Warner-Lambert (care mai tarziu a fuzionat cu Pfizer) si a aparut pe piata in anul 1997. Chiar daca nu era singura pilula din clasa statinelor, abilitatea sa de a reduce colesterolul si reclamele semnificative au propulsat-o in varful clasamentului. Din 1997 si pana acum, Lipitor a avut vanzari de peste 125 de miliarde de dolari, care reprezinta aproximativ 25% din profitul Pfitzer in tot acest timp.

PlayStation

PlayStation prima editie a fost lansat de catre Sony in anul 1995. La cinci ani de cand a fost pus in vanzare, a aparut pe piata si PlayStation 2 , care a devenit rapid cea mai populara consola de jocuri a tuturor timpurilor, cu vanzari de peste 150 de milioane de unitati. Succesorul sau, PS3, lansat in 2006, a avut un succes mai mic, dar franciza, ca un tot, este de departe cea mai populara din istorie, cu peste 300 de milioane de unitati vandute.