La depozitele pentru trei luni, dobanzile sunt in jur de 8%. Bank of Cyprus si BCR va ofera astfel de dobanzi, iar ATE Bank merge pe un 7,75%, la fel ca si Garanti Bank sau Millennium Bank.

Astfel, in cel mai bun caz, pentru un depozit pe trei luni in valoare de 1.000 de lei vei primi la scadenta 1.020 de lei. Sa nu uitam insa ca statul cere si un impozit de 16% din castig!

La depozitele pe un an, ATE Bank iti ofera 8,13% la produsul numit Ziua Ta, urmatoarele clasate fiind ProCredit Bank, Banca Transilvania, Garanti Bank, Carpatica, Bank of Cyprus, CEC, Banca Romaneasca su RIB, toate cu dobanzi de peste 7%.

Daca vei depune cei 1.000 de lei vei incasa teoretic 1.081,25 lei, dar sa nu uiti de impozit. O supriza neplacuta ar mai putea fi si comisioanele. Sunt banci care pot cere comisioane de retragere sau de inchidere de cont, de exemplu.

Vezi aici lista comisioanelor bancare absurde!

Situatia este destul de grava pentru ca te poti trezi ca la retragere primesti chiar mai putini bani decat ai depus!

Cel mai bine este sa pui la fata locului toate intrebarile posibile si sa citesti contractul cu mare atentie, adica sa nu ai deloc incredere in functionarul bancar pentru ca te poti trezi la final cu niste comisoane de toata frumusetea.

Depozitele in lei si valuta ale populatiei si firmelor din Romania au inregistrat in decembrie un avans de 3,1% fata de luna precedenta, la 177,44 miliarde lei, dupa ce depozitele in lei ale rezidentilor au sporit cu 5,1%, iar cele in valuta au scazut cu 0,2%, potrivit datelor BNR.

Astfel, depozitele in lei ale populatiei au ajuns sa fie in decembrie la acelasi nivel cu un an in urma fara sa luam in calcul inflatia.

Mai multi analisti sunt insa de parere ca depozitele vor creste in acest an cu aproximativ 5%.

In jur de 35.000 de deponenti au in bancile de la noi depozite de peste 50.000 de euro sau echivalent.

Citeste si in ce "moneda" isi tin afaceristii romani banii!