Ordinul dat de sus a fost: control total. Asa ca politistii de frontiera si vamesii au deschis toate containerele care au sosit aici in ultima perioada.

Fiecare container este scanat, pentru a fi verificate lucrurile din interior. Daca in hartii scrie gresie, iar aparatul confirma acest lucru, nu are rost ca toata marfa sa fie descarcata.

In caz contrar, toate vagoanele fara exceptie sunt deschise si verificate. Fie ca este vorba de tigari sau obiecte vestimentare, acestea trebuie sa corespunda cu datele trecute in declaratiile vamale. Daca nu se intimpla asta vorbim direct de evaziune fiscala.

Sunt implicati in aceasta actiune de amploare toti cei care, conform legii, trebuie sa se asigure ca marfurile care ajung in Romania sunt conforme cu actele de insotire si pentru ele se platesc toate taxele necesare.

Numai ca actiunea de astazi are loc la patru zile de la perchezitiile facute de anchetatori la vama Constanta in urma carora 29 de persoane au primit mandate de arestate pentru constituirea unui grup infractional organizat contrabanda si evaziune fiscala si la doar cateva ore dupa ce doi sefi din cadrul Serviciului de Informatii si Protectie Interna Constanta, comisarul sef George Popa si comisarul sef Ion Constantin au fost demisi din ordinul ministrului de Interne.

Controlul din portul Constanta se va incheia abia peste o saptamana. Tot atunci vom afla si ce nereguli au gasit autoritarile.